Grecia dă afară zeci de judecători și procurori „leneși și incompetenți”: în unele cazuri deciziile întârzie și 19 ani

Data publicării:
statueta justitie in fata si ciocanel in fundal
Foto: Getty Images

Un grup de 20 de judecători și procurori publici din Grecia au fost concediați ca urmare a faptului că nu și-au îndeplinit satisfăcător îndatoririle în ultimele zece luni, scrie publicația grecească To Proto Thema. Oficialii din justiția elenă au fost acuzați de „lene, incompetență și absență de la datorie”.

Potrivit acestei publicaţii, citată de Agerpres, judecătorii şi procurorii demişi sunt consideraţi vinovaţi pentru acumularea unui număr mare de dosare nesoluţionate şi sunt acuzaţi de lene, incompetenţă şi absenţă de la datorie.

Cea mai îngrijorătoare este situaţia de la cea mai înaltă instanţă administrativă, StE, unde există cazuri în care deciziile întârzie şi de 19 ani. Şi curtea de audit financiar este supraaglomerată, cu 122.000 de cazuri pe rol.

Dacă incompetenţa din rândurile magistraţilor constituie, în parte, motivul situaţiei precare din instanţele elene, şi sistemul depăşit poartă o vină. După cum au relatat angajaţi din sistem, teancuri de dosare şi documente scrise în continuare de mână sunt transportate de colo-colo în cărucioare din cele folosite în supermarketuri.

Din cauza întârzierilor, o serie de cazuri au fost clasate, termenul de prescriere fiind depăşit.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri