Grecia vrea să extindă gardul de la granița cu Turcia, pentru a descuraja trecerea migranţilor în Europa

Data publicării:
Un nou gard va fi ridicat până în aprilie 2021 la frontiera dintre Grecia și Turcia, pentru descurajarea migranților de a trece în UE.
Un nou gard va fi ridicat până în aprilie 2021 la frontiera dintre Grecia și Turcia, pentru descurajarea migranților de a trece în UE. Foto: Agerpers

Grecia a demarat lucrările de extindere la zidul de-a lungul frontierei cu Turcia, pentru a descuraja trecerea migranților în Europa, potrivit Guvernului elen. Încă 26 de kilometri vor fi adăugați celor 9 deja existenți, a anunțat purtătorul de cuvânt al guvernului, Stelios Petsas, potrivit The Guardian

Turcia, care găzduiește în jur de 4 milioane de refugiați, majoritatea din Siria, amenință adesea cu redeschiderea rutei migranților din Orientul Mijlociu. În februarie 2020, Ankara a declarat că nu va mai opri migranții să încerce să ajungă în Europa, în încercarea de a pune presiune pe aliații occidentali pentru a sprijini o campanie militară turcă în provincia siriană Idlib.

Drept urmare, zeci de mii de refugiați care trăiau în Turcia au încercat să ajungă, pe uscat și pe mare, în Grecia și Bulgaria în martie, deși exodul a fost curmat de pandemia de coronavirus. 

Grecia a reuşit să oprească majoritatea trecerilor ilegale de migranţi, în timp ce Uniunea Europeană a trimis în zonă un număr suplimentar de reprezentanţi ai Agenţiei europene pentru frontiere şi paza de coastă (Frontex).

Editor : Iulia Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri