Grecia, zguduită de un scandal monstru. Un puternic ONG dedicat copiilor, anchetat pentru violențe și abuzuri sexuale

Data publicării:
Scandal in Grecia
Un ONG din Grecia dedicat copiilor, vizat de acuzații grave, Foto: Profimedia Images

Acuzații de fraudă, violențe și abuzuri sexuale vizează unul dintre cele mai importante ONG-uri din Grecia, dedicat copiilor, potrivit AFP, citată de Agerpres. Trei anchete sunt în desfășurare după ce mai mulți tineri găzduiți de ONG-ul Kivotos tou Kosmou au făcut dezvăluiri șocante la adresa celor din conducerea organizației. De-a lungul anilor, ONG-ul Kivotos tou Kosmou a primit donații în sume importante și proprietăți. Autoritățile vorbesc despre un caz "complicat".

Acuzațiile au început să apară încă din luna august când, un sportiv a declarat că a fost concediat de ONG după ce l-a denunţat pe unul dintre angajaţii acestuia pentru că ar fi bătut trei copii. Un alt tânăr în vârstă de 19 ani, găzduit de Organizația Kivotos tou Kosmou, l-a acuzat recent pe unul dintre responsabilii ONG-ului că l-a abuzat sexual.

Fondatorul ONG-ului, părintele Antonios Papanikolaou, care lucrează din 1998 cu copii din familii greceşti sărace şi de emigranţi, a negat toate acuzaţiile.

Totuși, guvernul a a schimbat complet consiliul de administraţie şi conducerea ONG-ului.

"Copiii sunt în siguranţă", a declarat premierul Kyriakos Mitsotakis la Alpha TV, precizând că acest caz este "complicat". "Vrem să ştim mai multe despre finanţele (ONG-ului). Este o organizaţie care gestionează sume mari de bani provenite în mare parte din donaţii private", a adăugat el.

Liderul spiritual al creştinilor ortodocşi din Grecia, arhiepiscopul Ieronim al II-lea, a subliniat că părintele Papanikolaou era "singurul responsabil" de funcţionarea organizaţiei şi că acesta "nu a consimţit niciodată" să coopereze cu clerici specializaţi în asistenţă socială.

ONG-ul Kivotos tou Kosmou a găzduit sute de copii de la înfiinţare şi a primit numeroase premii, inclusiv Premiul Cetăţenilor Europeni 2018, care recompensează anual persoane sau organizaţii pentru activitatea lor de promovare a integrării şi toleranţei. Totodată, de-a lungul anilor, Kivotos tou Kosmou a primit milioane de euro şi zeci de proprietăţi de la donatori privaţi.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri