Grecii s-au speriat după creșterea bruscă a infectărilor și ar putea face un pas înapoi în privința măsurilor de relaxare

Data actualizării: Data publicării:
steag drapel grecia
Foto: Guliver/GettyImages

Aproape 90% dintre greci vor ca turiștii să fie testați pentru noul coronavirus, la intrarea în țara lor, potrivit unui sondaj realizat de institutul demoscopic ALCO, citat miercuri de EFE.

Sondajul a fost realizat cu aproape două săptămâni înainte ca Grecia să-şi deschidă frontierele pentru turişti.

De luni, 15 iunie, Grecia va începe deschiderea progresivă a aeroporturilor, pe aeroporturile din Atena şi Salonic fiind aşteptate curse din circa 30 de ţări cu evoluţii similare ale epidemiei.

Până acum Grecia a fost una dintre ţările care a înregistrat cei mai puţini morţi de COVID-19 din Europa, cu circa 180 de decese.

Teama unei extinderi a epidemiei a devenit însă palpabilă, scrie EFE, citată de Agerpres.

După o curbă epidemiologică descendentă, Grecia a raportat aproximativ o sută de cazuri în doar patru zile, dintre care 30 de contagieri în rândul persoanelor venite din străinătate.  

În eventualitatea unei reizbucniri a cazurilor, premierul conservator Kyriakos Mitsotakis nu elimină posibilitatea de a face un pas înapoi în privinţa ridicării parţiale sau temporare a măsurilor de relaxare.

Un episod care a tras semnalul de alarmă a fost o petrecere cu multe persoane, organizată recent la un bar din insula Mikonos, destinaţie predilectă a turiştilor din Marea Egee.

Pentru a stabili un precedent, autorităţile au decretat închiderea barului timp de două luni şi au aplicat o amendă de 20.000 de euro.

Totuşi, întrebaţi care este principala lor preocupare în viitorul apropiat, grecii, în proporție de 70% au fost de părere că guvernul ar trebui să ia măsuri de întărire a economiei.

Redactare Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri