Greta Thunberg îi ironizează pe liderii lumii: „Să construim împreună. Bla bla bla. Economie verde. Bla bla bla. Emisii zero. Bla bla”

Data publicării:
Greta Thunberg cu mâna ridicată la pupitru
Greta Thunberg a fost invitată să vorbească la summit-ul Youth4Climate. Foto: Profimedia Images

Greta Thunberg i-a ironizat , marți, pe liderii lumii pentru promisiunile lor în ce privește criza climatică. Citându-i pe Boris Johnson sau Narendra Modi, Thunberg a spus că retorica liderilor este doar „bla bla bla” și că „lipsa lor de acțiune este o trădare față de generațiile prezente și viitoare”, relatează The Guardian.

Activista de mediu a citat declarații ale lui Boris Johnson: „Nu e vorba de vreun act verde corect politic și scump de a îmbrățișa iepurași”, sau Narendra Modi: „Lupta împotriva schimbărilor climatice cere inovație, cooperare și putere de acțiune”.

„Să construim mai bine împreună. Bla bla bla. Economie verde. Bla bla bla. Emisii zero până în 2050. Bla bla bla”, i-a ironizat ea pe liderii lumii într-un discurs la summit-ul Youth4Climate organizat la Milano în Italia, marți.

„Doar atât auzim de la așa-zișii noștri lideri. Cuvinte care sună grozav dar care nu au produs nimic concret. Speranțele și ambițiile noastre se îneacă în promisiunile lor goale”, a adăugat Greta Thunberg.

Summit-ul climatic Cop26 urmează să înceapă în Glasgow, Scoția, în 31 octombrie și se așteaptă ca marii poluatori ai lumii să se angajeze la obiective mai ambițioase pentru a reduce emisiile.

„Sigur că avem nevoie de dialog constructiv. Dar până acum am avut 30 de ani de bla bla bla și unde am ajuns? Încă putem să rezolvăm această problemă. Este posibil, dar trebuie să luăm acțiune imediată și drastică. Lipsa de acțiune a liderilor noștri este o trădare față de generațiile prezente și viitoare”, a concluzionat activista de mediu.

Thunberg, Vanessa Nakate din Uganda și sute de alți tineri din toată lumea participă la summit-ul Youth4Climate, organizat de guvernul italian, partenerul UK în organizarea Cop26.

Thunberg a criticat inclusiv această inițiativă – „Ne invită special la aceste întâlniri ca să se prefacă că ne ascultă. Dar în mod clar nu ne ascultă, emisiile încă sunt în creștere. Știința nu minte”.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri