Grupul de mercenari ruși Wagner ar fi apelat la Twitter și Facebook pentru a angaja oameni

Data publicării:
prigojin, seful wagner
Șeful Wagner, Evgheni Prigojin, se află în prezent în orașul rusesc Sankt Petersburg, a declarat președintele belarus Aleksandr Lukașenko. FOTO: Profimedia Images

Grupul de mercenari Wagner din Rusia ar fi apelat la Twitter și Facebook pentru a recruta medici, operatori de drone și psihologi, pentru a ajuta la operațiunile de luptă, inclusiv în Ucraina, potrivit POLITICO.

Potrivit unei cercetări realizate de compania tehnologică britanică Logically și consultată de Politico, anunțurile pentru locuri de muncă în cadrul organizației paramilitare au adunat aproape 120.000 de vizualizări pe cele două platforme de socializare în decurs de 10 luni.

Șaizeci de mesaje în zeci de limbi - inclusiv franceză, vietnameză și spaniolă - au prezentat informații despre posturi de luptător, IT, șofer și medic, care ar fi disponibile la Wagner. De asemenea, acestea includeau numere de telefon de contact, conturi Telegram și anunțau salarii lunare de 240.000 de ruble (2.800 de euro) cu beneficii, inclusiv asistență medicală.

Cercetătorii nu au putut atribui mesajele lui Wagner „cu certitudine totală”, dar postările „poartă amprenta miliției și a susținătorilor săi". De asemenea, nu este clar dacă campaniile au avut vreun succes.

Șeful departamentului de cercetare de la Locally, Kyle Walter, a declarat pentru Politico că postările folosesc „exact același limbaj ca și conturile Wagner verificate anterior”.

O analiză separată efectuată de un oficial occidental a confirmat că cel puțin două numere de telefon incluse în postările de pe rețelele de socializare ar putea avea legătură cu Grupul Wagner sau cu serviciul de informații al Rusiei.

O postare în limba franceză se lăuda chiar cu faptul că angajații Wagner beneficiază de „zile libere plătite, asistență medicală, locuri de muncă bine plătite și posibilitatea de a lucra în întreaga lume”. Era anunțat și un „bonus bun pentru rezultate”.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri