Guvernatorul Băncii Angliei susţine acordul pentru Brexit al premierului Theresa May

Data publicării:
theresa may
Foto: Guliver/GettyImages

Guvernatorul Băncii Angliei, Mark Carney, a afirmat marţi că susţine acordul pentru Brexit convenit de premierul Theresa May cu Uniunea Europeană, pentru că va contribui la ieşirea fără probleme a Marii Britanii din blocul comunitar, transmite news.ro, care citează Reuters.

The Prime Minister Pledges To Boost The Aerospace Industry Amid Brexit Fears
Foto: Guliver/GettyImages

„Am subliniat de la început importanţa de a avea o formă de tranziţie între actualele aranjamente şi cele finale. Aşa că salutăm aranjamentele de trranziţie în acordul de retragere...şi luăm notă de posibilitatea extinderii perioadei de tranziţie”, a spus Carney.

May a convenit un acord cu Bruxelles-ul referitor la retragerea Marii Britanii din UE, dar se confruntă cu o opoziţie puternică din partea Partidului Conservator, ceea ce înceamnă că acordul s-ar putea să nu treacă de Parlament.

Lira sterlină s-a devalorizat puternic din cauza îngrijorărilor că Marea Britanie ar putea să iasă din UE în luna martie fără un acord.

Carney a declarat în faţa parlamentarilor că o viitoare analiză pe care o va realiza banca centrală referitoare la implicaţiile Brexit nu va include o evaluare a efectelor unei decizii a Marii Britanii de a rămâne în Uniune.

„Nu intenţionăm să analizăm un al treilea scenariu, în care Brexitul nu ar avea loc”, a spus guvernatorul.

Carney şi alţi oficiali ai Băncii Angliei au reiterat marţi avertismentul ca investitorii să nu se aştepte că banca centrală va răspunde la şocul provocat de lipsa unui acord prin reducerea dobânzilor, aşa cum a procedat după eeferendumul pentru Brexit din 2016.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri