Video Haos în Africa de Sud: 72 de decese la protestele violente. Un copil a fost aruncat dintr-o clădire incendiată pentru a fi salvat

Data actualizării: Data publicării:
un grup de oameni asteapta o femeie sa arunce un copil de pe o cladire din africa de sud
Foto: captură video

Cel puțin 72 de oameni au murit în Africa de Sud, în violențele izbucnite după încarcerarea fostului președinte Jacob Zuma pentru corupție.

Pe străzile mai multor orașe au avut loc încăierări și confruntări cu poliția. Magazinele au fost vandalizate și incendiate. 10 oameni au murit într-o busculadă care s-a produs în timpul unui jaf.

Poliția a arestat peste 1.200 de persoane. Guvernul a ordonat armatei să intervină, dar încă nu a fost declarată stare de urgență. Oficialii sud-africani susțin că există grupuri infracționale care profită de mișcarea de protest.

În tot haosul creat, un cameraman BBC și un martor au filmat cum un copil mic era aruncat dintr-o clădire din orașul Durban, incendiată după ce magazinele de la parter au fost jefuite.

Zuma, condamnat la 15 luni de închisoare pentru ultraj, s-a predat miercurea trecută pentru a-și ispăşi pedeapsa. Acest lucru a dus la proteste violente, urrmate de jefuirea și incendierea unor magazine.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri