Haos la Twitter. Elon Musk avertizează că platforma socială ar putea intra în faliment

Data publicării:
Elon Musk
Elon Musk anunță posibil faliment la Twitter, după mai multe demisii importante. Foto: Profimedia Images

Proaspătul proprietar al Twitter, Elon Musk, avertizează că platforma de socializare ar putea intra în faliment pe fondul tulburărilor după demisiile mai multor directori ai companiei, scrie Reuters. La doar două săptămâni după ce l-a cumpărat cu 44 de miliarde de dolari, Musk declanșează un adevărat haos invocând cu totul neașteptat posibilitatea unui faliment. Doi directori și-au dat demisia în direct, în timpul unei discuții cu Elon Musk.


Doi directori - Yoel Roth și Robin Wheeler - care au moderat miercuri o conversație pe Twitter Spaces cu Musk, și-au anunțat demisiile din funcțiile pe care le dețin în compania Twitter, în timp ce Musk încerca să liniștească preocupările agenților de publicitate, a declarat pentru Reuters o persoană apropiată de cei doi demisionari.

A foua zi, șeful de securitate al Twitter, Lea Kissner, și-a anunțat pe platforma socială demisia.

Tot joi, alțo doi lideri ai comapniei Damien Kieran și Marianne Fogarty și-au dat demisia, potrivit unui mesaj intern postat joi pe sistemul de mesagerie Slack al Twitter de un avocat al echipei sale de confidențialitate și văzut de Reuters.

Comisia Federală de Comerț din SUA a declarat că urmărește Twitter cu „profundă îngrijorare” după demsiile anunțate care ar putea pune Twitter în pericol de a încălca ordinele de reglementare.

„Urmărim evoluțiile recente pe Twitter cu profundă îngrijorare”, a declarat Douglas Farrar, directorul de afaceri publice al FTC, pentru Reuters.

„Niciun CEO sau companie nu este deasupra legii, iar companiile trebuie să urmeze decretele noastre de consimțământ. Ordinul nostru de consimțământ revizuit ne oferă noi instrumente pentru a asigura conformitatea și suntem pregătiți să le folosim”, a spus Farrar.

În prima sa întâlnire cu toți angajații de la Twitter, care a avut loc joi după-amiază, Musk a avertizat că exsită riscul ca întreaga companie să pieardă miliarde de dolari anul viitor.

Twitter nu a răspuns solicitărilor de comentarii cu privire la un potențial faliment.

Cumpărarea de către Twitter a stârnit îngrijorarea că Musk, care s-a implicat adesea în dezbateri politice. Președintele american Joe Biden a spus „cooperarea și/sau relațiile tehnice ale lui Musk cu alte țări merită să fie analizate”.

Editor : Dana Dutu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri