Sari la conținut

Haos. Pasageri blocați pe marile aeroporturi ale lumii

O problemă a sistemului informatic ţine pe loc în aeroporturi mii de pasageri. De la Londra la Singapore şi din Washington la Melbourne, oamenii se plâng că aşteaptă la cozi uriaşe să-şi înregistreze bagajele ori să treacă de controlul de securitate.

aeroport foto twitter

Foto: Twitter

ACTUALIZARE 18:00 O simplă defecţiune sau un atac informatic? se întreabă cei care stau la cozi interminabile. Defecţiunea a apărut la 12:30 ora României şi a afectat aeroporturile Heathrow şi Gatwick de la Londra, Charles de Gaulle din Paris, dar şi alte aeroporturi din lumea întreagă: Zurich, Washington, Melbourne, Johannesburg, Singapore. Compania care oferă softul spune că problema se rezolva curând şi activitatea aeroporturilor va reveni treptat la normal.

ACTUALIZARE 15:30 Sunt 125 de companii aeriene afectate de această problemă.


Coincidenţă suspectă: sistemul informatic al mai multor linii aeriene cunoscute dă erori în acelaşi timp. Asta ţine pe loc în aeroporturi mii de pasageri. De la Londra la Singapore şi din Washington la Melbourne, călătorii se plâng că aşteaptă la cozi enorme până îşi înregistrează bagajele şi trec de controlul de securitate.

Potrivit primelor informații, sistemul computerizat de check-in are probleme pe mai multe aeroporturi, printre care Gatwick din Londra, Charles de Gaulle din Paris, Reagan Airport din Washington DC, Changi din Singapore și altele.

Pasagerii postează tot mai multe imagini cu cozile mari la check-in, informează The Telegraph.

Primele disfuncționalități au apărut în jurul orei 12:00, ora României. Printre marile companii afectate de această problemă sunt British Airways, Qantas, Air France și Lufthansa. Aceste companii folosesc același soft pentru înregistrarea pasagerilor înainte de îmbarcare și pentru înregistrarea bagajelor. Softul nu mai funcționează, iar pasagerii s-au încolonat în fața ghișeelor de check-in.

Deocamdată nu se știe ce a cauzat această problemă de software, dar efectele ei se simt pe aeroporturi din întreaga lume. Cele mai afectate par să fie, totuși, aeroporturile europene.