Haosul de pe aeroporturi se va prelungi. Aeroportul Heathrow extinde până în 29 octombrie limita de 100.000 de plecări pe zi

Data actualizării: Data publicării:
Mormane de bagaje pe aeroportul Heathrow.
Mormane de bagaje pe aeroportul Heathrow. Foto: Twitter

Aeroportul Heathrow din Londra a extins până la sfârșitul lui octombrie măsura prin care limitează numărul de pasageri. Până atunci, pe zi cel mult 100.000 de oameni pot pleca de pe aeroport.

Inițial, pe fondul haosului din lunile de vară, Heathrow a limitat traficul de pasageri pe aeroport la 100.000 de plecări pe zi până pe 11 septembrie.

Acum însă, aeroportul va prelungi această restricție până cel puțin pe 29 octombrie, scrie CNN.

Decizia a fost luată pentru a evita haosul din ultimele luni.

Cel mai aglomerat aeroport din Marea Britanie se confruntă cu o lipsă de personal, concomitent cu creșterea uriașă a numărului celor care vor să călătorească, după doi ani de pandemie. Au rezultat astfel aglomerație și mormane de bagaje rătăcite pentru că nu a avut cine să le pună pe benzi sau să le ducă la avioane. 

„Vrem să eliminăm blocajul cât mai curând posibil, dar putem face acest lucru doar atunci când suntem încrezători că toți cei care operează pe aeroport au resursele necesare pentru a oferi serviciile pe care pasagerii noștri le merită”, a trabsmis directorul de operațiuni pe Heathrow, Ross Baker, într-o declarație de presă.

Potrivit companiei de informații privind călătoriile aeriene OAG, aproximativ 761.756 de persoane au trecut prin Heathrow în 16 mai 2022. Aceasta a fost prima dată când Heathrow a obținut titlul de cel mai aglomerat aeroport din lume de la începutul pandemiei. Același raport a menționat, de asemenea, că traficul aerian către Europa de Vest s-a triplat față de aceeași perioadă din 2019.

Persoanele care și-au rezervat deja biletele pot considera că rezervările lor sunt confirmate, cu excepția cazului în care au fost informate în mod direct de compania aeriană despre modificări sau anulări.

Și alte aeroporturi europene, cum ar fi cel din Amsterdam, confruntate cu probleme similare, au luat măsuri de limitare a numărului de pasageri.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri