Hillary Clinton revine. Echipa sa a făcut publice rezultatele analizelor

Data actualizării: Data publicării:
colaj hillary clinton donald trump

Candidata Partidului Democrat la prezidenţialele din Statele Unite, Hillary Clinton, este “sănătoasă şi aptă” pentru funcţia supremă, susţine medicul acesteia. Declaraţiile sale au fost întărite prin publicarea de către echipa de campanie a lui Hillary Clinton a analizelor medicale actualizate, relatează BBC News, preluat de News.ro.

colaj hillary clinton donald trump

Potrivit comunicatului publicat de reprezentanţii lui Clinton, aceasta se simte tot mai bine, cu ajutorul antibioticelor şi odihnei, după diagnosticul de pneumonie. Ea va urma tratamentul cu antibiotice timp de 10 zile. Consilierii lui Hillary Clinton au anunţat că analizele au arătat că aceasta suferă de “pneumonie bacteriană uşoară, necontagioasă”, iar în ceea ce priveşte starea sa generală de sănătate, echipa precizează că fostul secretar de stat are toate vaccinurile făcute, inclusiv două împotriva pneumoniei.

Tensiunea sa arterială este 100 cu 70, colesterolului total 189, ambele valori normale.

Fostul secretar de stat ia medicamentele pentru glanda tiroidă şi împotriva alergiilor, precum şi un anticoagulant, Coumadin, prescris după ce, în urma unei contuzii din 2012, i s-a format un cheag de sânge într-o venă din spaţiul între creier şi craniu, în spatele urechii drepte.

Din cauza acestei complicaţii, Hillary Clinton a petrecut câteva zile la spital şi o lună în concediu medical, în timp ce era secretar de stat.

Declaraţiile vin după ce rivalul său republican, Donald Trump, a publicat de asemenea datele sale medicale, la emisiunea Dr. Oz.

Potrivit consilierilor săi, Clinton va relua campania electorală joi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri