„Îi vom lovi și vor plăti preţul pentru fiecare agresiune”. Netanyahu amenință că se va răzbuna după atacul cu rachete de joi noapte

Data publicării:
Benjamin Netanyahu cu steaguri israeliene în spate gesticulează cu mâna stângă
Benjamin Netanyahu, prim-ministrul Israelului. FOTO: Getty Images

Benjamin Netanyahu a amenințat, joi seară, că va răspunde militar la atacul cu rachete dinspre Liban, despre care guvernul israelian spune că a fost făcut de militanții palestinieni. 

„Îi vom lovi pe dușmanii noştri şi ei vor plăti preţul pentru fiecare agresiune” a declarat Netanyahu în deschiderea unei reuniuni a cabinetului de securitate, într-o scurtă înregistrare video.

Aproximativ 30 de rachete au fost lansate, joi, din Liban spre Israel, rănind o persoană şi provocând pagube materiale, la o zi după intervenţia violentă a poliţiei israeliene în moscheea Al-Aqsa din Ierusalim, al treilea loc cel mai sfânt al islamului, cu scopul de a disloca palestinienii care se baricadaseră în interior cu pietre şi baterii de artificii pe sol care au fost folosite împotriva poliţiei în cursul asaltului lor.

„Nu avem nicio intenţie să schimbăm statu-quoul pe Muntele Templului”, a declarat Netanyahu, folosind termenul pe care evreii îl folosesc pentru a desemna Esplanada Moscheilor, situat în sectorul de est al Oraşului Sfânt, ocupat şi anexat de Israel.

Esplanada, care găzduieşte Moscheea Al-Aqsa şi Domul Stâncii, este construită pe ruinele celui de-al doilea templu evreiesc, distrus de romani în anul 70 d. Hr.

„Îndemnăm la o relaxare a situaţiei şi vom acţiona ferm împotriva extremiştilor care recurg la violenţă acolo”, în cel mai sacru loc al iudaismului, a adăugat premierul Netanyahu.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri