Imagini din satelit. Noi gropi comune pentru victimele din Mariupol, într-un cimitir aflat la 12 kilometri de oraș

Data publicării:
Imagini din satelit arată noi gropi comune într-un cimitir de lângă Mariupol
Imagini din satelit arată noi gropi comune într-un cimitir de lângă Mariupol. Foto: Profimedia

Noi imagini din satelit publicate de Maxar Technologies arată mai multe gropi lungi proaspăt săpate într-un cimitir de lângă Vinohradne, la aproximativ 12 kilometri de Mariupol.

Imagini din satelit arată noi gropi comune într-un cimitir de lângă Mariupol. Foto: Profimedia
Imagini din satelit arată noi gropi comune într-un cimitir de lângă Mariupol. Foto: Profimedia

Imaginile dezvăluie existența unui al doilea cimitir care s-a extins în ultima lună și include mai multe gropi lungi.

O analiză a imaginilor din satelit furnizate de Maxar de la mijlocul lunii martie până la mijlocul lunii aprilie arată că noile săpături de la Vinohradne constau în gropi paralele, iar fiecare dintre ele are aproximativ 40 de metri lungime. Extinderea cimitirului a avut loc în perioada 22-29 martie 2022, aproximativ în aceeași perioadă în care au fost săpate pentru prima dată noi morminte lângă cimitirul Manhuș de la marginea Mariupolului.

În perioada 1-15 aprilie, noi gropi comune au fost săpate în cimitirul din Vinohradne.

Joi, într-o postare pe contul de Telegram, Petro Andriușcenko, un consilier al primarului din Mariupol, a scris că a fost identificat unul dintre locurile unde au fost înmormântați, într-o groapă comună, locuitori morți din Mariupol. Este vorba de localitatea Manhuș, aflată la circa 19 kilometri vest de orașul port de la Marea Azov.

Andriușcenko - care nu se află în Mariupol, dar a primit informații din interiorul orașului asediat - a postat coordonatele locului pe Telegram, spunând că forțele rusești au săpat mai multe gropi comune, fiecare măsurând aproximativ 30 de metri.

„Camioanele transportă trupurile morților și pur și simplu le aruncă acolo. Este o dovadă clară a crimelor de război și a încercărilor de a le mușamaliza”, a spus Andriușcenko.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri