Imagini dramatice cu blindate distruse şi militari mitraliaţi în timp ce încearcă să scape dintr-o ambuscadă

Data actualizării: Data publicării:
275713809_5490227677655933_4722223229167379125_n
Sursa gif: Twitter/Ukraine Weapons Tracker

Pe reţelele sociale a apărut o înregistrare video care prezintă imagini dramatice cu ceea ce pare a fi o coloană de blindate ruse surprinsă într-o ambuscadă pe o şosea într-o zonă neprecizată din Ucraina. Imaginile, postate pe un cont de Twitter specializat în agregarea şi centralizarea de înregistrări şi imagini referitoare la războiul din Ucraina, arată distrugerea unor blindate cu rachete antitanc şi militari mitraliaţi în timp ce abandonează vehiculele de luptă.

Imaginile, care par a fi filmate dintr-o dronă şi care nu au fost confirmate încă de surse oficiale ucrainene, arată momentul în care o coloană de blindate este surprinsă într-o ambuscadă. Unul din vehiculele aflate în fruntea convoiului este lovit de o rachetă antitanc.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Din vehiculul avariat - cel mai probabil un transportor blindat - ies apoi câţiva militari care încearcă să scape din ambuscadă şi să se adăpostească într-un şanţ de pe marginea drumului. Unii dintre ei par a fi loviţi şi rămân culcaţi în mijlocul şoselei.

În acelaşi timp, restul blindatelor manevrează brusc şi încearcă să iasă din raza de acţiune a armelor antitanc.

Clipul conţine un montaj în care sunt inserate diverse imagini cu tancuri şi blindate distruse, fără a se putea dovedi că acestea coincid cu cele din înregistrarea video.

Spre finalul înregistrării se vede un tanc care ia foc după ce este lovit de o rachetă antitanc.

În urmă cu două zile, forțele ucrainene au anunțat distrugerea unui regiment de tancuri rusești la nord-est de Kiev și eliminarea comandantului său. Imaginile filmate din dronă au fost confirmate de jurnaliștii de investigație de la Bellingcat.

Editor : Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri