Video Imagini filmate cu drona. Cât de multe tranșee au săpat rușii în Pădurea Roșie, cea mai radioactivă zonă de la Cernobîl

Data actualizării: Data publicării:
transee ucraina cernobil
Noi imagini publicate de Armata Ucraineană arată că soldații ruși au săpat tranșee în apropierea centralei nucleare de la Cernobîl. FOTO: Energoatom - CNN

Noi imagini publicate de Armata Ucraineană arată că soldații ruși au săpat tranșee în apropierea centralei nucleare de la Cernobîl, în așa-numita Pădure Roșie, porțiunea cel mai puternic contaminată radioactiv a zonei de excludere.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Pădurea a primit acest nume pentru că pinii de pe zeci de kilometri pătraţi au devenit roşii după ce au absorbit radiaţia de la accidentul nuclear din 1986. 

Imaginile au fost filmate cu drona de armata ucraineană și difuzate pe Telegram de Energoatom, operatorul de stat al centralelor nucleare din Ucraina, scrie CNN.

Trecerea tancurilor și săpăturile au răscolit pământul din zona considerată cea mai nesigură și e posibil ca soldații să fi avut o expunere semnificativă la radiaţii cât au stat acolo. 

Trupele invadatoare au capturat centrala încă din prima zi, așadar au fost multă vreme staționate în acea zonă.

Au părăsit centrala abia pe 31 martie, după săptămâni bune, și s-au retras spre granița cu Belarus.

Citește și: Rușii au trecut cu blindatele prin Pădurea Roșie, cea mai radioactivă zonă de la Cernobîl: „Convoiul a ridicat o coloană mare de praf”

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri