Imagini macabre în India, după ce zeci de cadavre ale unor presupuși morți de COVID-19 au eşuat pe malurile fluviului Gange

Data publicării:
morti india
Zeci de cadavre ale unor presupuși morți de COVID-19 au eşuat pe malurile fluviului Gange. Foto: Captură video Twitter

Imagini macabre în India, după ce zeci de cadavre ale unor presupuși morți de COVID-19 au eşuat pe malurile fluviului Gange în nordul Indiei.

Pandemia se extinde puternic în vastele zone rurale din India, iar structurile sanitare, crematoriile şi cimitirele sunt depăşite.

Un funcţionar local, Ashok Kumar, a spus că circa 40 de cadavre au eşuat la mal în districtul Buxar, în apropiere de frontiera dintre Bihar şi Uttar Pradesh, două dintre cele mai sărace state din India.

"Le-am cerut funcţionarilor responsabili să se ocupe de corpurile neînsufleţite. Ori să le îngroape, ori să le ardă", a declarat Kumar pentru AFP, citat de Agerpres.

Unele media au relatat că numărul cadavrelor ar putea fi de o sută.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Potrivit altor funcţionari citaţi de aceleaşi surse, unele cadavre sunt umflate şi parţial arse, fiind posibil să fi stat mai multe zile în apă.

Unii localnici au declarat pentru AFP că ei sunt de părere că aceste cadavre au fost aruncate în apă deoarece crematoriile sunt depăşite sau din cauză că apropiaţii victimelor nu pot plăti pentru lemnul necesar pentru rugurile funerare.

"Suntem şocaţi", a spus un localnic, Kameshwar Pandey.

Conform statisticilor oficiale, aproximativ 4.000 de persoane mor în prezent în fiecare zi din cauza COVID-19 în India, unde bilanţul total al epidemiei se apropie de 250.000 de decese.

Unii experţi consideră însă că cifrele reale sunt mai mari, invocând în special date provenite de la crematorii.

Victimele care nu sunt numărate sunt tot mai numeroase în contextul în care epidemia se extinde dincolo de marile oraşe, în zonele rurale unde spitalele sunt rare şi îşi actualizează cu greu registrele.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri