Galerie Foto Imagini surprinse într-o școală din Wuhan transformată peste noapte în spital pentru pacienții cu coronavirus

Data actualizării: Data publicării:
spital temporar Wuhan
FOTO: Profimedia Images

China pare copleșită de numărul tot mai mare de bolnavi infectați cu coronavirus, iar multele spitale ridicate din prefabricate, de la o săptămână la alta, nu sunt de ajuns.

În Wuhan tocmai s-a dat în folosință un spital cu 1.000 de paturi, construit în zece zile de la zero. Un alt spital cu 1.600 de paturi va fi deschis în această săptămână. 

Însă, în condițiile în care numărul îmbolnăvirilor crește alarmant de la o zi la alta, iar Wuhan, capitala provinciei Hubei, se află în epicentrul epidemiei, autoritățile de aici au anunțat că vor fi amenajate și spitale temporare, potrivit The Guardian. Deocamdată, există planuri pentru transformarea a trei spații, între care o școală gimnazială și un centru expozițional.

Marți, 4 februarie, câteva imagini surprinse la Gimnaziul Hongshan din Wuhan, arată stadiul în care se află amenajarea spitalului temporar. Au fost aduse sute de paturi de campanie pentru pacienți, care au fost acoperite cu lenjerii colorate.

FOTO: Profimedia Images
FOTO: Profimedia Images

Bilanțul total a ajuns la 425 de morți și peste 20.000 de cazuri

Cel puțin 425 de persoane au murit ca urmare a infecției cu noul coronavirus în China, iar numărul persoanelor infectate a ajuns la 20.438, conform bilanțului publicat marți dimineață de autoritățile medicale de la Beijing.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 64 de noi decese din cauza corona

virusului, toate în provincia Hubei, unde virusul a fost depistat prima oară, a transmis Comisia Națională de Sănătate de la Beijing.

Bilanțul anterior, anunțat luni dimineață, indica 361 de decese și peste 17.000 de cazuri de persoane infectate cu acest virus.

La nivel mondial, peste 20 de țări au raportat peste 130 de cazuri de infecție cu acest virus. Cele mai multe dintre aceste persoane călătoriseră recent la Wuhan sau în alte zone din provincia Hubei sau erau turiști chinezi.

Comitetul permanent al Biroului politic, organ executiv format din oficiali de rang înalt de la Beijing, a comunicat că epidemia este „un test major pentru sistemul și capacitate de guvernare a Chinei”, a relatat agenția Xinhua.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri