Imaginile șocante ale unei tragedii petrecute în arest: un ofițer face salutul nazist. Ce fac ceilalți polițiști în acest timp

Data publicării:
Imaginile șocante ale unei tragedii petrecute în arest: un ofițer face salutul nazist. Ce fac ceilalți polițiști în acest timp

Soția unui bărbat slovac care a murit în custodia poliției belgiene a cerut o nouă anchetă, după apariția unor noi imagini șocante surprinse de camerele de supraveghere în timpul reținerii.

Jozef Chovanec a fost arestat pe aeroportul din Charleroi, în 2018, după ce a provocat un incident în avionul în care se afla. În timp ce a fost reținut, bărbatul a început să se lovească cu capul pe peretele celulei, până la sângerare. Ulterior, câțiva ofițeri sunt filmați în timp ce îl pun la pământ. Chovanec a fost dus la spital, dar a intrat în comă și a murit a doua zi.

În noile imagini surprinse din celulă se vede cum mai mulți ofițeri râd în timpul incidentului, în timp ce unul dintre ei a făcut salutul nazist. Un alt ofițet a fost filmat stând pe cutia toracică a lui Chovanec timp de 18 minute, potrivit BBC NEWS.

Moartea sa este acum comparată cu cazul lui George Floyd, bărbatul din SUA care a murit în mai, după ce un ofițer de poliție a stat cu genunchiul pe gâtul său, în ​​timpul arestării.

„Vreau să știu ce s-a întâmplat și de ce poliția s-a comportat în acest fel”, a declarat Henrieta, soția bărbatului, pentru Het Laatse Nieuws, publicația locală care a obținut imaginile.

Chovanec deținea o companie de recrutare a muncitorilor constructori slovaci pentru companii belgiene și călătorea frecvent între cele două țări.

Familia nu bănuiește care a fost motivul comportamentului său neobișnuit din timpul arestării, iar la autopsie s-a descoperit că nu consumase droguri sau alcool.

„S-a întâmplat ceva cu soțul meu, nu se simțea bine, dar poliția l-a ignorat pe soțul meu toată noaptea”, a spus Henrieta Chovancova. „Când au văzut că sângerează ar fi trebuit să-i acorde primul ajutor. În schimb, s-au așezat pe el... Nu a putut respira cum trebuie."

La doi ani de la moartea bărbatului, o anchetă a poliției este încă în curs, iar soția a solicitat ddesemnarea unui nou judecător.

Un purtător de cuvânt al parchetului din Charleroi a declarat că toți ofițerii implicați în incident au fost interogați, dar „din cauza crizei provocate de pandemia de Covid-19 a existat o întârziere”.

Între timp, un purtător de cuvânt al poliției a declarat pentru presa locală că ofițerul care a prezentat salutul nazist va fi demis pe data de 20 august.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Motivul pentru care Dinu Maxer s-a supărat supărat pe Smiley și Damian Drăghici: "Mă deranjează!”
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...