Galerie Foto Imaginile suferinței. Cum arată acum Dmitro, autorul fotografiilor virale de la Azovstal, după 4 luni de prizonierat la ruși

Data actualizării: Data publicării:
Dmitro Kozatski, după 4 luni de prizonierat la ruși.
Dmitro Kozatski, după 4 luni de prizonierat la ruși. Foto: Twitter/ Kostiantyn & Vlada Liberov

Dmitro Kozatski, autorul fotografiilor de la Azovstal care au făcut înconjurul lumii, a fost unul dintre apărătorii oțelăriei din Mariupol ajuns prizonier de război. A fost eliberat la sfârșitul lunii septembrie, alături de Mihailo Dianov, a cărui imagine a devenit simbolul rezistenței la Azovstal. La fel ca Mihailo, Dmitro este extrem de slab după ce a fost prizonier la ruși timp de mai bine de 4 luni.

Dmitro Kozatski, după 4 luni de prizonierat la ruși. Foto: Twitter/ Kostiantyn & Vlada
Liberov
Dmitro Kozatski, după 4 luni de prizonierat la ruși. Foto: Twitter/ Kostiantyn & Vlada Liberov

Dmitro a devenit cunoscut în toată lumea după ce a realizat o serie de fotografii emoționante în timp ce apăra combinatul de la Azovstal din Mariupol. Când luptătorii de la oțelărie s-au predat, a ajuns prizonierul forțelor proruse din Donețk. După ce luni de zile nu s-a mai știut nimic despre soarta sa, lui Kozatski i s-a permis abia în august să își sune familia să îi anunțe că este în viață.

În 22 septembrie, în cadrul unui schimb de prizonieri, Dmitro a fost eliberat, alături de alți 214 militari ucraineni.

A fost cel mai mare schimb de prizonieri agreat de Ucraina și Rusia. Printre luptătorii eliberați au fost și comandanți militari care au organizat rezistența de la combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol, inclusiv comandantul Batalionului Azov, Denis Prokopenko, și secundul său, Sviatoslav Palamar.

De partea cealaltă, Ucraina a eliberat de patru ori mai puțini oameni, însă printre ei se află și „aliatul lui Putin”, Viktor Medvedciuk, arestat de serviciile secrete ucrainene în urma unei operațiuni spectaculoase și acuzat de trădare.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri