Imran Khan, fostul premier al Pakistanului, acuzat că a furat cadouri de lux de la stat și le-a vândut în Dubai

Data publicării:
imran khan fost premier al pakistanului tine un discurs la un miting
Imran Khan, fostul premier al Pakistanului. FOTO: Profimedia Images

Imran Khan, fostul premier al Pakistanului, este acuzat că a furat cadouri scumpe de la stat și le-a vândut apoi în Dubai, păstrând toți banii.

Un tribunal din Pakistan a anunţat joi planuri pentru un proces penal împotriva fostului prim-ministru Imran Khan, scrie dpa, potrivit Agerpres.

Judecătorul Zafar Iqbal din capitala Islamabad l-a convocat pe Imran Khan pe 9 ianuarie, a spus procurorul Saad Hassan.

O puşcă AK-47 placată cu aur, bijuterii cu diamante, ceasuri rare făcute la comandă şi butoni de lux au fost printre cadourile scumpe pe care Khan le primise ca daruri de stat de la conducători ai ţărilor bogate din Golful Persic, inclusiv Arabia Saudită.

Potrivit procurorului, el trebuia să predea aceste cadouri statului în conformitate cu legea pakistaneză, dar le-a vândut în Dubai şi nu a declarat niciodată veniturile din averea lui, o altă infracţiune, conform regulilor electorale.

Ajuns la putere în urma unor alegeri contestate în 2018, Imran Khan fost înlăturat din postul de premier pe 9 aprilie, în urma unei moţiuni de cenzură înaintate de o coaliţie de partide aflată atunci în opoziţie, Mişcarea Democratică a Pakistanului (PDM), şi care acum face parte din guvernul premierului Shehbaz Sharif.

Imran Khan a pierdut la acea vreme majoritatea în parlament după ce aliaţi ai săi au trecut de partea PDM. Fostul premier consideră că manevrele pentru înlăturarea sa de la putere s-au realizat cu sprijinul SUA. În perioada scursă de când a fost demis, Khan s-a confruntat cu o serie de provocări legale.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri