În așteptarea recesiunii, Microsoft concediază 10.000 de angajați

Data publicării:
Sediu Microsoft
Foto: Profimedia Images

Microsoft a anunțat, miercuri, că va da afară 10.000 de angajați până la finalul celui de-al treilea sfert al anului 2023, cel mai nou semnal că numărul concedierilor va crește accelerat în sectorul tech din SUA, în condițiile în care companiile se pregătesc de o recesiune, relatează Reuters.

Concedierile și costurile legate de portofoliul hardware, dar și alte schimbări vor rezulta în pierderi de 1,2 miliarde dolari în al doilea trimitestru al anului fiscal 2023, un impact negativ de 12 cenți per acțiune profit, a mai anunțat Microsoft.

Într-o scrisoare adresată personalului, CEO-ul companiei, Satya Nadella, a spus că clienții își doresc „optimizarea cheltuielilor digitale și să facă mai mult cu mai puțin”. În același timp, ei „sunt ceva mai grijulii, în condițiile în care unele părți ale lumii au intrat în recesiune, în timp ce altele anticipează recesiunea”, a mai spus ea.

Informațiile cu privire la concedieri vin după alte reduceri similare de personal, anul trecut. În iulie 2022, Microsoft anunța că mai multe poziții au fost eliminate, iar site-ul de știri Axios relata, în octombrie, că Microsoft a concediat până la 1.000 de angajați din mai multe divizii.

Microsoft se confruntă și cu o piață a PC-urilor tot mai anemică, după ce boom-ul din pandemie s-a încheiat, iar cererea pentru Windows și alte programe pentru acesta a scăzut.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri