În cea mai fierbinte zi din Marea Britanie, un băiat a fost trimis acasă de la școală pentru că purta pantaloni scurți

Data publicării:
pantaloni scurti gri pe fond alb
În cea mai fierbinte zi din Marea Britanie, un băiat a fost trimis acasă de la școală pentru că purta pantaloni scurți. Foto: Profimedia

Un elev a fost trimis acasă de la școală pentru că era îmbrăcat în pantaloni scurți. S-a întâmplat în cea mai călduroasă zi înregistrată în Marea Britanie de când se fac măsurători, relatează BBC.

Tatăl elevului, Alan Freeman, a spus că a fost „nedumerit” când fiul său, în vârstă de 14 ani, a venit acasă să se schimbe. Conducerea Heckmondwike Grammar School din West Yorkshire i-a spus adolescentului să vină îmbrăcat în pantalonii lungi de uniformă, în ciuda temperaturilor caniculare.

Un purtător de cuvânt al școlii a spus că regulile pentru uniforme au fost relaxate, dar acest lucru înseamnă doar că elevii au voie să-și dea jos sacoul și cravata.

Mai multe școli au fost închise luni și marți, în timp ce altele au renunțat la uniforme, deoarece temperaturile din anumite zone ale Marii Britanii au ajuns la 40 de grade Celsius.

Freeman, care i-a făcut fiului său pantalonii scurți dintr-o pereche de pantaloni de stofă, a spus că școala le-a cerut elevilor să nu poarte pantaloni scurți de sport.

„Mi-au dat impresia că pantalonii scurți gri sunt permiși. [Fiul meu] a venit acasă, și-a pus pantaloni lungi și s-a întors la școală. Nu este foarte fericit. E epuizat și obosit”, a spus el.

Freeman a mai spus că niciunul dintre ceilalți elevi nu purta pantaloni scurți.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri