În ciuda criticilor, Rusia se pregătește să înregistreze al doilea vaccin anti-COVID până pe 15 octombrie

Data actualizării: Data publicării:
un medic prezinta o mostra dintr-un vaccin anti-covid
Foto: Getty Images

Rusia intenţionează să înregistreze până pe 15 octombrie cel de-al doilea vaccin anti-COVID, a anunţat marţi agenţia de presă TASS. Vaccinul vizat de această decizie a fost dezvoltat de Institutul Vector din Siberia, ai cărui specialişti au finalizat testele în fază incipientă pe pacienţi umani, săptămâna trecută, potrivit Agerpres.

Rusia a anunţat la începutul lunii august că a dezvoltat „primul” vaccin împotriva COVID-19, la centrul de cercetare Nikolai-Gamaleia, preşedintele rus Vlaidmir Putin precizând cu această ocazie că una dintre fiicele sale a fost şi ea vaccinată. Denumit Sputnik V, cu referire la primul satelit artificial din istorie, vaccinul rus a fost privit însă cu scepticism în întreaga lume, mai ales din cauza absenţei fazei finale de testare la momentul anunţării sale.

Mihail Murașko, ministrul Sănătății din Rusia, a spus că au fost vaccinați până acum peste 300 dintre cei 40.000 de voluntari înscriși. Unu din șapte voluntari înscriși pentru testarea vaccinului rusesc împotriva COVID-19 s-a plâns, însă, că are efecte secundare, precum stări de slăbiciune și dureri musculare, a anunțat ministrul sănătății de la Moscova, relatează The Moscow Times.

Editor : Iulia Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri