În ciuda valului uriaș de Covid, China se redeschide pentru turiști din ianuarie

Data actualizării: Data publicării:
oameni cu măști și bagaje într-un aeroport
Foto: Profimedia Images

China va renunța și la ultimele restricții față de turiști și va elimina obligativitatea carantinei pentru cei ce intră în țară, începând din 8 ianuarie, relatează BBC. China marchează, astfel, o nouă schimbare majoră în direcția eliminării strategiei „zero Covid”.

După trei ani de granițe închise, noua măsură redeschide, practic, țara pentru turiști și pentru cei cu viză de muncă sau studiu.

Decizia vine, însă, într-o perioadă în care China se confruntă cu una dintre cele mai grele valuri de Covid, în condițiile în care a ridicat brusc restricțiile interne, iar situația epidemică se degradează pe zi ce trece.

Conform informațiilor interne, spitalele sunt copleșite de valul de infectări, iar oamenii în vârstă mor în numere mari în spitale. Bilanțul real al deceselor și infectărilor este necunoscut, în prezent, în condițiile în care autoritățile dictaturii de la Beijing refuză să mai facă publice date.

Totuși, în documente interne ale autorităților, scurse pe rețelele sociale și în presa occidentală, situația prezentată este catastrofală – în China s-ar fi înregistrat în jur de 250 de milioane de cazuri de infectare între 1 și 20 decembrie.

Citiți și: Provincia Zhejiang raportează un milion de cazuri de Covid și se așteaptă la dublarea numărului până la sfârșitul anului

Luni, Comisia Națională de Sănătate din China a anunțat că boala provocată de coronavirus va fi retrogradată formal în „clasa B” a bolilor infecțioase, ceea ce va elimina formal obligativitatea carantinei.

Totuși, cei care intră în China vor fi nevoiți să-și facă, în continuare, un test PCR. Restricțiile în ce privește numărul de zboruri permise în țară vor fi eliminate și ele.

Autoritățile au precizat și că vor „optimiza” aranjamentele de vize ale străinilor care vor să intre în China pentru muncă sau studiu, dar și pentru cei care vor să se reunească cu familiile lor de pe teritoriul țării.

Noile măsuri au fost salutate de mulți chinezi care se bucură că pot să călătorească din nou, de acum. Alții s-au arătat supărați de faptul că măsura a fost luată brusc după ani de zile de controale și restricții.

Mulți s-au arătat, de asemenea, îngrijorați de deschiderea țării într-un moment în care cazurile de Covid se înmulțesc accelerat.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri