În Coreea de Nord, gravidele bolnave de Covid sunt închise în depozite sau ferme și primesc doar 2 pastile pe zi

Data publicării:
Virus Outbreak North Korea
Coreea de Nord a anunțat primul caz de Covid-19 pe 13 mai 2022 FOTO: Profimedia Images

Femeile gravide din Coreea de Nord care au fost testate pozitiv pentru COVID-19 sunt forțate să se plaseze în carantină, fără tratament, în unități improvizate, ceea ce a dus la creșterea abruptă a numărului de copii morți la naștere.

Singurele îngrijiri medicale pe care le primesc femeile însărcinate plasate în carantină, în provincia Pyongan de Sud, sunt două analgezice pe zi, același medicament administrat tuturor pacienților cu COVID din Coreea de Nord, potrivit RadioFreeAsia, citată de Insider.

Autoritățile nord-coreene plasează gravidele cu Covid în depozite, ferme, fabrici sau hoteluri transformate în grabă în centre de carantină, au declarat două surse locale pentru RFA.

Una din surse, din orașul Anju, a povestit că știe personal două femei care au născut copii morți într-un hotel în care au fost izolate 200 de persoane cu COVID. Doar una din ele a fost asistată în momentul nașterii de un medic.

Potrivit altei surse, autoritățile nu au oferit îngrijire sau tratament suplimentar gravidelor sau femeilor care au născut, chiar dacă acestea aveau febră mare sau prezentau alte simptome severe.

Organizațiile mondiale pentru protecția sănătății au recomandat încă de la începutul pandemiei ca femeile însărcinate testate cu COVID-19 să beneficieze de monitorizare permanentă și să aibă acces la o „abordare multidisciplinară, care să includă consultații de obstetrică, materno-fetale, boli infecțioase, îngrijire pulmonară și specialiști pediatri, după caz”.

Coreea de Nord a anunțat primul său caz de COVID-19 pe data de 13 mai 2022, susținând că de la începutul pandemiei nu înregistrase niciun caz.

Se presupune că numărul cazurilor de Covid a depășit 2 milioane, în timp ce Coreea de Nord se confruntă cu o lipsă severă de kit-uri de testare.

Autoritățile le recomandă oamenilor să facă gargară cu apă sărată și să bea ceai din frunze de salcie, ca remediu anti Covid.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri