Galerie Foto În Delhi a fost cel mai poluat aer din 2015 încoace. În noiembrie, oamenii nu au respirat aer curat nici măcar o singură zi

Data publicării:
poluare in india
În Delhi a fost cel mai poluat aer din 2015 încoace. FOTO: Profimedia Images

Oamenii din Delhi nu au respirat nicio zi de aer curat în noiembrie, aceasta fiind luna cu cel mai poluat aer din ultimii șase ani.

Sunt cele mai rele cifre înregistrate în Delhi din 2015, de când au început să se monitorizeze datele despre calitatea aerului, scrie BBC.

Delhi a avut în noiembrie 11 zile de poluare severă, față de 10 zile câte au fost în 2016.

În Delhi a fost cel mai poluat aer din 2015 încoace. FOTO: Profimedia Images
În Delhi a fost cel mai poluat aer din 2015 încoace. FOTO: Profimedia Images

Pentru nivelurile alarmante de poluare din noiembrie, experții dau vina pe arderea miriștilor din timpul festivalul Diwali. Între 1 octombrie și 28 noiembrie au fost 90.984 de incendii provocate de arderea de miriști în trei state - Punjab, Haryana și Uttar Pradesh. Este cel mai mare număr din ultimii cinci ani, potrivit unui raport al Consiliului pentru Energie, Mediu și Apă. Arderea miriștilor ridică nivelul poluării la cote alarmante în fiecare an. Problema se accentuează, deoarece fenomenul nu este sancționat.

Calitatea aerului din Delhi a scăzut, de asemenea, la niveluri periculoase a doua zi după Diwali, deoarece oamenii au sfidat interdicțiile și au aruncat în exces cu petarde.

Nivelurile de PM2,5 sunt mult mai mari în Delhi față de limita admisă de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Mai multe studii au avertizat asupra riscurilor pe care aerul toxic îl are asupra sănătății. Un studiu recent a arătat că nivelurile ridicate de poluare a aerului pot face copiii obezi și îi expune riscului de a face astm. A fost primul studiu din India care a stabilit o legătură între copiii supraponderali, astm și poluarea aerului.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri