În Liban, nici parlamentarii nu mai au bani. Gestul unei deputate căreia banca i-a înghețat economiile

Data publicării:
Cynthia Zarazir
O deputată din Liban a făcut scandal într-o bancă din Beirut din cauză că nu poate să își recupereze banii blocați. FOTO: Profimedia Images

O deputată din Liban a făcut scandal într-o bancă din Beirut din cauză că nu poate să își recupereze banii blocați din cauza crizei economice, scrie Reuters. Ea s-a enervat că nu-și poate folosi banii despre care a spus că îi sunt necesari pentru o operație.

Cynthia Zarazir, o deputată aleasă în luna mai, a intrat în bancă și a cerut 8.500 de dolari în numerar, a declarat ea pentru Reuters.

Ea a spus că în ultimele zile a cerut băncii să îi dea banii și că, deși a adus acte medicale doveditoare, nu i-a primit.

" Nu mai pot amâna asta. Am venit să-mi iau banii. Am venit ca cetățean obișnuit, nu ca parlamentar. Nu-mi pasă ce vor crede colegii mei din parlament", a spus ea.

Sucursala băncii a fost închisă imediat. "Nu a încălcat legea în niciun fel. A intrat în bancă să-și ceară banii. Nici măcar nu a cerut ca banca să fie închisă, asta a fost decizia conducerii", a spus Fouad Debs, avocatul ei.

Cazurile de jafuri bancare s-au înmulțit în Liban, deoarece locuitorii pot retrage din conturi doar sume limitate în dolari americani sau în lira libaneză, care a pierdut peste 95% din valoarea sa de la începutul crizei.

Marți au avut loc patru jafuri în Liban. Două dintre aceste incidente au implicat bărbați înarmați care și-au cerut depozitele. Un alt incident a avut loc luni.

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri