În locul dezbaterii anulate, Trump și Biden participă la discuții individuale cu votanții la televiziuni diferite, dar la aceeași oră

Data publicării:
Colaj din două fotografii, în stânga președintele Donald Trump, iar în dreapta fostul vicepreședinte Joe Biden, din profil.
Foto: Getty Images

În locul unei dezbateri prezidențiale tradiționale, Donald Trump și Joe Biden vor participa individual la două evenimente electorale de tip „Town Hall”, în care votanții le pot pune întrebări. A doua dezbatere prezidențială a fost anulată pentru că Donald Trump s-a îmbolnăvit de Covid-19 și a refuzat participarea la dezbatere în format online. Ea ar fi trebuit să aibă loc joi, 15 octombrie.

Președintele Donald Trump a refuzat de la bun început ideea de a participa la dezbatere în format online, în contextul în care organizatorii și echipa de campanie a lui Joe Biden au fost reticenți să participe la o dezbatere fizică în situația în care Trump nu era încă vindecat de Covid-19.

„Nu voi face o dezbatere virtuală. Comisia încearcă să îl protejeze pe candidatul democrat. Nu am de gând să-mi pierd timpul. Să stai în spatele unui computer, ridicol! Ești întrerupt... Nu voi participa la o dezbatere online”, spunea la acel moment președintele Trump.

Echipa lui Joe Biden a anunțat imediat, însă, o dezbatere a lui Biden cu votanții, în format „town hall”. Fostul vicepreședinte va fi găzduit de postul TV american ABC News, de la ora 20:00 (ora locală). Și președintele în exercițiu își va organiza propriul eveniment electoral, însă acesta se va desfășura pe postul NBC News, de la aceeași oră. Votanții vor putea, deci, să urmească doar pe unul dintre candidați.

Postul NBC a anunțat că dezbaterea lui Trump „va avea loc în aer liber și va fi o discuție a președintelui cu un grup de votanți din Florida despre problemele cele mai importante ale țării și despre cum vor afecta ele decizia pe care o vor face în data de 3 noiembrie”.

Nu au fost încă dezvăluite informații cu privire la felul în care se va desfășura evenimentul electoral al lui Joe Biden.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri