În regiunea italiană cu 0 cazuri de coronavirus până acum, un român întors recent din țară este prima persoană diagnosticată cu COVID

Data publicării:
copac cu flori pe o insula italiana
Insula Pantelleria FOTO: Getty Images

Un român recent întors din țară este prima persoană diagnosticată cu COVID pe insula italiană Pantelleria, regiune în care până acum nu s-a înregistrat niciun caz de infectare, în ciuda situației critice în care s-a aflat țara în această primăvară.

Potrivit La Sicilia, bărbatul a ajuns pe insulă pe data de 22 septembrie și a fost plasat în carantină timp de două săptămâni, așa cum prevăd restricțiile impuse de italieni pentru cetățenii veniți din România, dar și din alte state. La sfârșitul perioadei de izolare, i s-a făcut testul care a ieșit pozitiv.

Bărbatul locuiește de mai mult timp pe insulă împreună cu soția lui, dar a fost în România în septembrie. Și soția lui a fost plasată în carantină, iar acum este în așteptarea rezultatului testului.

Ciudat este că la întoarcerea din România bărbatul a fost testat, iar atunci rezultatul a fost negativ.

Pantelleria este o insulă cu aproximativ 8.000 de locuitori care aparține regiunii Sicilia. Pe insulă louiesc și lucrează mai mulți români.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri