În Statele Unite au fost, până acum, mai multe atacuri armate în masă decât zile în an

Data publicării:
carton inscripționat cu un mesaj împotriva violenței cu arme de foc lângă buchete de flori
Foto: Profimedia Images

Deși au trecut doar 23 de zile din acest an, numărul atacurilor armate în masă din SUA a ajuns deja la 36, cel mai recent atac din California, soldat cu 10 morți și 10 răniți fiind doar cel mai sângeros dintr-un lung șir de atacuri cu vticime în 18 state și în capitala federală Washington D.C., scrie CNN, care citează organizația non-profit Gun Violence Archive.

Conform GVA, un atac armat în masă este definit ca fiind un atac cu arme de foc în care au fost răniți sau uciși cel puțin patru oameni, fără a-l include pe atacator.

Doar în prima zi a anului au avut loc șase astfel de atacuri în 5 state. În prima zi a anului au murit, astfel, patru oameni și au fost răniți 29 în șase atacuri distincte petrecute pe teritoriile a cinci state americane.

Cel mai mortal dintre cele 36 de atacuri rămâne, totuși, cel din California, de duminică, când 10 oameni au fost uciși la o petrecere de Anul Nou Chinezesc din Monterey Park.

Anterior, un atac în statul Utah, în data de 4 ianuarie, a avut un bilanț de opt morți. În total, 51 de americani au murit în atacuri cu arme de foc de când a început anul, în timp ce 157 au fost răniți.

Statul cu cele mai multe astfel de atacuri de când a început anul este Florida, pe teritoriul căreia au avut loc șase atacuri armate.  În Louisiana au fost patru, în timp ce California și Texas au avut câte trei. Illinois, Ohio, Pennsylvania și Minnesota au avut fiecare câte 2 atacuri armate în masă în timp ce alte zece și capitala federală au avut câte unul.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri