Încă doi generali ruși au fost uciși în Ucraina. Anunțul făcut de un consilier al lui Zelenski

Data actualizării: Data publicării:
Soldați ruși, în Herson.
Soldați ruși, în Herson. Foto: Profimedia Images

Ucrainenii anunță că încă doi generali ruși au fost uciși în război. Un consilier prezidențial a precizat că cei doi militari au fost omorâți în Herson.

Anunțul a fost făcut de consilierul prezidențial Aleksei Arestovici, iar informația a fost făcută publică de Nexta.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Singura informație este că unul dintre ei era general FSB însărcinat cu organizarea așa-zisului referendum pentru anexarea regiunii Herson la Federația Rusă.

În 6 iunie, armata ucraineană a anunțat că Moscova a mai pierdut un general în Ucraina - al 11-lea în acest război, fiind vorba despre generalul-maior Roman Kutuzov, comandantul Armatei a 5-a. Ucrainenii au publicat ca dovadă fotografia cu trupul acestuia.

Rusia a pierdut un număr mare de ofițeri de rang înalt în invazia declanșată de Vladimir Putin. 

Pe lângă generali, cel puțin 49 de colonei au fost uciși în războiul cu Ucraina. Soldații morți ar fi peste 30.000, potrivit forțelor ucrainene.

Dinspre Moscova, care ținea decesele militarilor secret chiar și pe timp de pace, nu a mai venit un bilanț oficial al trupelor pierdute din 25 martie.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri