Încă o alertă cu bombă la Palatul Versailles. Muzeul a fost evacuat pentru a șaptea oară în ultimele zile

Data publicării:
Versailles, France October 20, 2023 - View of the Chateau de Versailles. The Chateau de Versailles is evacuated for the
Amenințare cu bombă la Palatul Versailles. Foto: Profimedia

Palatul Versailles a fost evacuat din nou, duminică, din cauza unei ameninţări anonime cu bombă, a anunţat această atracţie turistică din apropiere de Paris, în timp ce personalul de securitate cerceta incinta, informează DPA, potrivit Agerpres. 

Aceasta este cea de-a şaptea închidere a palatului în opt zile din cauza unor alerte cu bombă. Deşi a fost arestat un suspect, ameninţările au continuat, toate dovedindu-se în cele din urmă farse.

În ultimele zile, ameninţări similare au vizat, de asemenea, sute de şcoli din Franţa, precum şi aeroporturi regionale. Potrivit autorităţilor, în spatele multor alerte false se află tineri.

Incidentele s-au înmulţit de la atacul mortal comis de un tânăr islamist asupra unui profesor din oraşul Arras (nord), în urmă cu o săptămână, trimiţând unde de şoc în întreaga Franţă.

În urma acestui asasinat, Franţa a decis să ridice din nou nivelul de alertă Vigipirate la ''urgenţă de atentat'', cel mai ridicat nivel al acestui dispozitiv de securitate, ce permite mobilizarea excepţională a mijloacelor antiteroriste.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri