Încă o țară europeană vrea să interzică purtarea vălului islamic

Data publicării:
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Norvegia vrea să interzică acoperirea feței cu vălul islamic în grădinițe, școli și universități, a anunțat luni Guvernul de la Oslo.

val-islamic-getty
Foto: Getty Images

Franța, Țările de Jos, Belgia, Bulgaria și landul federal german Bavaria au impus deja restricții privind purtarea vălului în spațiile publice.

Guvernul Norvegiei, format dintr-o coaliție fragilă a conservatorilor de centru-dreapta și a progresiștilor, este încrezător că va găsi sprijinul opoziției pentru impunerea acestei măsuri, relatează agenția Reuters.

„Avem toate motivele să credem că acest lucru va fi aprobat de către Parlament”, a declarat ministrul Educației, Torbjoern Roe Isaksen.

Dacă măsura va fi votată în Legislativ, Norvegia va deveni primul stat nordic care introduce o interdicție privind portul burqa și niqab, atât în rândul adulților, cât și al copiilor.

„Îmbrăcămintea pentru acoperirea fețelor, cum ar fi burqa i niqab, nu aparține școlilor norvegiene”, a precizat ministrul pentru Imigrație și Intergare, Per Sandberg, în cadrul unei conferințe de presă.

Angajatele care vor insista să poarte vălul islamic ar putea risca pierderea locului de muncă, iar studenții – exmatricularea din universități.

De la 1 octombrie, și Austria va interzice purtarea vălului în spațiile publice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri