Încă un oligarh rus îi cere lui Putin să înceteze războiul: „Vă implor să nu-i lăsaţi pe ruşi să-şi ucidă fraţii şi surorile ucrainene”

Data publicării:
putin in sedinta
Vladimir Putin a convocat ședința Consiliului de Securitate Foto: Profimedia Images

Omul de afaceri ruso-britanic Evgheni Lebedev, fiul miliardarului rus Aleksandr Lebedev, i-a cerul luni preşedintelui Vladimir Putin să „oprească războiul” din Ucraina, într-o scrisoare deschisă publicată în cotidianul Evening Standard, al cărui proprietar este.

„În timp ce Europa se află în pragul unui nou război şi întreaga lume este aproape de un posibil dezastru nuclear, vă implor să profitaţi de negocierile de azi pentru a pune capăt acestui teribil conflict din Ucraina”, a scris Evgheni Lebedev în scrisoarea adresată preşedintelui rus, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

„În calitate de cetăţean rus, vă implor să nu-i lăsaţi pe ruşi să-şi ucidă fraţii şi surorile ucrainene. În calitate de cetăţean britanic vă cer să salvaţi Europa de război”, a mai adăugat el în scrisoarea deschisă.

Proprietar al cotidianului gratuit Evening Standard şi a publicaţiei online The Independent, Evgheni Lebedev este fiul miliardarului rus Aleksandr Lebedev, un fost membru KGB cu o poziţie foarte critică faţă de Kremlin, mai notează AFP.

Susţinător al lui Boris Johnson pe când acesta era primar al Londrei, Evgheni Lebedev a fost numit în 2020 în Camera Lorzilor din Parlamentul britanic de actualul prim ministru de la Londra.

Oligarhul rus Oleg Deripaska a cerut luni încetarea „capitalismului de stat” în Rusia în faţa crizei provocate de sancţiunile occidentale, în urma invaziei ruse din Ucraina. El nu este singurul miliardar rus care se exprimă critic la adresa politicii lui Vladimir Putin

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri