Incendiile de vegetaţie continuă să devasteze zone din Bulgaria. Valul de căldură alimentează focul

Data publicării:
incendiu de vegetatie in bulgaria
Două incendii majore de vegetaţie au izbucnit luni în sudul Bulgariei. Foto: Profimedia Images

Incendiile de vegetaţie continuă să devasteze anumite zone din Bulgaria, în contextul unor temperaturi situate în jurul valorii de 40 de grade Celsius şi al unei secete prelungite, informează DPA, potrivit Agerpres.

Marţi, partea sudică a acestei ţări a fost deosebit de afectată, iar autorităţile bulgare au emis o alertă cu al doilea nivel de intensitate.

Incendiile au fost ţinute sub control, dar nu au putut fi stinse complet, a raportat presa din Sofia. Aproximativ 20 de case abandonate au ars în Dolno Selo, un sat izolat din sudul ţării. Nu au fost raportate persoane rănite.

În regiunea Pernik, flăcările au distrus aproximativ 100 de hectare acoperite cu păduri, arbuşti şi ierburi uscate.

Valul de căldură din Bulgaria a scăzut puţin în intensitate marţi, iar temperaturile nu au mai depăşit cu mult pragul de 40 de grade Celsius.

Meteorologii bulgari nu se aşteaptă însă ca vremea să se răcorească înainte de vineri noapte, iar un nou episod de caniculă este aşteptat pentru săptămâna viitoare.

Două incendii majore de vegetaţie au izbucnit luni în sudul Bulgariei, în condițiile în care este secetă severă, iar vântul a bătut cu putere.

Incendiile fac deja ravagii în toată partea de nord a Mediteranei. Părți din GreciaTurcia și Italia sunt puternic afectate de flăcările ce distrug totul în calea lor.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri