Incident de securitate în strâmtoarea Taiwan. O navă militară a Chinei a tăiat calea unui distrugător SUA, la un pas să îl lovească

Data actualizării: Data publicării:
nav china in fata distrugator american
Incident de securitate în strâmtoarea Taiwan. O navă militară a Chinei a tăiat calea unui distrugător SUA, la un pas să îl lovească. FOTO: Captură Digi24

Incident internațional de securitate extrem de periculos în strâmtoarea Taiwan, unde o navă militară a Chinei era cât pe ce să lovească un distrugător american, care naviga în apele internaționale ale strâmtorii.

Vasul Beijingului a schimbat direcția și a trecut fix prin fața navei Statelor Unite. Doar 130 de metri au despărțit cele două vase de luptă.

Incidentul a fost surprins de o echipă de jurnaliști care se afla întâmplător la bordul unei fregate canadiene care însoțea distrugătorul american prin Strâmtoarea Taiwan.

Este al doilea incident periculos petrecut doar săptămâna aceasta între China și Statele Unite.  

Marți, un avion de luptă al Chinei a trecut la doar câțiva metri de o aeronavă militară americană care zbura în spațiul aerian internațional.

Pentagonul denunţă acţiuni ''din ce în ce mai riscante'' ale Chinei în Asia

Șeful Pentagonului și un important general chinez au comentat aceste manevre și s-au acuzat reciproc.

Lloyd Austin  șeful Pentagonului: "Republica Populară Chineză continuă să efectueze un număr alarmant de interceptări riscante ale aeronavelor americane și aliate care zboară legal în spațiul aerian internațional.

Tocmai am văzut un alt caz îngrijorător de zbor agresiv și neprofesionist din partea Chinei.

Așadar, ne vom sprijini aliații și partenerii, în timp ce aceștia se apără împotriva coerciției și agresiunii. Ca să fie clar, nu căutăm conflicte sau confruntări."

"Continuăm să fim îngrijoraţi în legătură cu activităţile din ce în ce mai riscante şi mai coercitive ale Armatei Populare de Eliberare în regiune, inclusiv în ultimele zile", a declarat un purtător de cuvânt al Pentagonului, generalul de brigadă Pat Ryder, care îl însoţeşte pe secretarul american al apărării, Lloyd Austin, la o conferinţă de securitate în Singapore.

Jing Jianfeng, general chinez: "(SUA, n.red.) Au crescut vânzările de arme către Taiwan, atât în termeni calitativi, cât și cantitativi, au navigat frecvent prin strâmtoarea Taiwan pentru a-și arăta forța militară și au atras alături și alte țări pentru a interveni în problema Taiwanului."

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri