Incident de securitate la Luvru

Data actualizării: Data publicării:
luvru - lp
Foto: Digi24

Un soldat a deschis focul, vineri, și a rănit un bărbat înarmat cu un cuțit care încerca să intre în muzeul Luvru. 

luvru - lp

ACTUALIZARE. Șeful poliției din Paris spune că suspectul împușcat voia probabil să comită un atac terorist. La intrarea în galeria comercială, bărbatul, care avea două rucsacuri, s-a apropiat de militari, a scos o macetă (un cuțit cu lamă lungă, specific Americii Latine - n.r.), a proferat amenințări și a strigat „Allahu Akbar”, apoi s-a repezit asupra soldaților. Militarul care a deschis focul a fost rănit ușor.  Agresorul a fost rănit grav, în abdomen. A primit îngrijiri medicale și este conștient. Nu s-au găsit explozibili în rucsacurile pe care le avea. 

Încă nu se cunosc identitatea și naționalitatea atacatorului.

ACTUALIZARE. Un al doilea suspect a fost reținut la Luvru, deși autoritățile spun că primul suspect, rănit grav, pare să fi acționat singur, potrivit agenției Reuters. Al doilea suspect a fost reținut pentru că avea un „comportament suspect”, dar ulterior a fost eliberat.

ACTUALIZARE. Incidentul s-a petrecut în jurul orei locale 9:45. Bărbatul cu rucsac s-ar fi apropiat de militarii care asigură paza, a scos un cuțit și a vrut să-i atace. Potrivit prefectului, ar fi proferat amenințări și ar fi strigat „Allah Akabar”.  Unul dintre soldați a deschis focul. 


Unele surse spun că soldatul a reacționat ca urmare a unei agresiuni  cu cuțitul comise asupra lui în galeria comercială de la subsolul muzeului.  Alte surse susțin că bărbatul încerca să intre în magazinul muzeului având asupra sa un rucsac.

Evenimentul este în desfășurare, autoritățile izolează cartierul și evacuează muzeul. 

La fața locului au venit reprezentanți ai Parchetului și Brigăzii criminale din Paris. Ministerul de Interne a anunțat pe Twitter că incidentul este „grav”.  

Încă nu se știe dacă bărbatul a fost împușcat mortal, dar el a fost neutralizat.

Se fac verificări pentru depistarea unor eventuali explozibili, precizează presa franceză.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri