Posibilă deturnare a unei nave în Golful Oman, în apropiere de zona unde a fost atacat petrolierul Mercer Street

Data actualizării: Data publicării:
Hartă a Golfului Oman.
Marea Britanie a raportat un incident maritim în Golful Oman.

Marea Britanie a raportat, marţi, un nou incident maritim, în largul Emiratelor Arabe Unite, autorităţile britanice precizând că nu este vorba de un act de piraterie şi cerând evitarea zonei, informează agenţia Reuters.

ACTUALIZARE 19:40 - Incidentul este o potenţială deturnare, au anunţat Forţele Navale britanice, fără a oferi detalii, conform agenţiei Associated Press. Flota militară a V-a a Statelor Unite, activă în Orientul Mijlociu, nu a făcut deocamdată niciun comentariu pe tema incidentului.


Știrea inițială: 

„Un incident este în curs la aproximativ 60 de mile marine (110 kilometri) de oraşul Fujairah, situat în Emiratele Arabe Unite. Categoria incidentului: non-piraterie. Investigaţiile sunt în curs, a transmis Comandamentul operaţiunilor maritime comerciale din Marea Britanie (UKMTO).

„Navele sunt îndemnate să exercite precauţie extremă când tranzitează această zonă, precizează UKMTO.

Conform unor surse maritime, nava vizată de incidentul din Golful Oman este petrolierul Golden Brilliant, sub pavilion din Singapore. Echipajul navei a raportat statutul „în afara controlului”, ceea ce înseamnă că vasul nu poate fi manevrat din cauze excepţionale.

Alerta a fost emisă după ce petrolierul MV Mercer Street a fost atacat, pe 30 iulie, în Marea Arabiei, în largul coastelor statului Oman, vecin cu Emiratele Arabe Unite.

Atacul asupra petrolierului MV Mercer Street s-a soldat cu moartea unui marinar român şi a unuia britanic.

Israelul, Statele Unite şi Marea Britanie au atribuit Iranului atacul asupra petrolierului MV Mercer Street, utilizat de compania unui antreprenor israelian.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri