Galerie Foto Încoronarea Regelui Charles al III-lea. Anii copilăriei și tinereții prințului de Wales, viitorul rege al Marii Britanii

Data actualizării: Data publicării:
printul charles (10)1
Prințul Charles în 1966, când avea 18 ani. Sursa foto: Profimedia Images

Astăzi, 6 mai 2023, are loc ceremonia de încoronare a Regelui Charles al III-lea al Marii Britanii.

Regele Charles al III-lea va fi încoronat la Westminster Abbey din Londra, urmând o tradiţie care datează de aproximativ 1.000 de ani.

Prințul Charles în 1948 , când avea 6 săptămâni. Sursa foto: Profimedia Images
Prințul Charles în 1948 , când avea 6 săptămâni. Sursa foto: Profimedia Images

Născut pe 14 noiembrie 1948, Regele Charles are 74 de ani și începând cu 1952 a deținut numeroase titluri nobiliare în Marea Britanie.

Charles al III-lea este primul monarh britanic care a mers la şcoală, toţi predecesorii săi fiind educaţi de tutori privaţi. Totodată, este foarte pasionat de sport. A practicat în trecut schi, surfing, scufundări, polo călare și a fost jocheu. Charles este pasionat de arte și William Shakespeare, din operele căruia a citat de mai multe ori după ce i-a succedat la tron mamei sale, regina Elizabeth a II-a. Este binecunoscut pentru campaniile sale în favoarea mediului.

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii are o avere personală care a depășit valoarea de două miliarde de euro (1,8 miliarde de lire sterline).

A fost căsătorit între 1981 și 1996 cu Lady Diana Spencer, iar din 2005 este căsătorit cu Camilla Parker Bowles. Regele Charles al III-lea are doi copii, prințul William și prințul Harry.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri