India atinge noi recorduri de vaccinare după dezastrul Covid din vară - a administrat peste un miliard de doze

Data actualizării: Data publicării:
doi oameni gesticulează în spatele unei tejghele ornate cu baloane, la un centru de vaccinare din India, în octombrie 2021, după administrarea a un miliard de doze de vaccin anti-covid
Voluntarii de la un centru de vaccinare din India sărbătoresc administrarea dozei cu numărul un miliard în India. Foto: Profimedia Images

India a administrat peste un miliard de doze de vaccin anti-coronavirus, un record pentru țara care în urmă cu câteva luni s-a confruntat cu un val extrem de dur al pandemiei, relatează CNN.

În ciuda pasului foarte important făcut de campania de vaccinare din India, experții au avertizat că pandemia nu s-a încheiat și că în țara de 1,3 miliarde de locuitori încă sunt oameni care nu s-au vaccinat nici măcar cu prima doză.

Până acum, India a vaccinat cu schemă completă doar 30% din populația sa adultă, însă a administrat cel puțin o doză la 74%, conform datelor ministerului sănătății indian. Statisticile nu includ, însă, și pe copiii de sub 18 ani, 41% din populația Indiei, care nu sunt încă eligibili să fie vaccinați.

Totuși, chiar și în situația accelerării campaniei de vaccinare, India exportă milioane de doze. Guvernul a început să renunțe la restricții - vineri, primii turiști străini au venit în țară după o pauză de aproape 18 luni, iar în interiorul țării, milioane călătoresc pentru a participa la diverse festivaluri.

Experții se tem că aceste călătorii interne ar putea duce la noi infectări, apariția de noi variante și la un nou val indian care să afecteze mai ales adulții nevaccinați și copiii.

India vaccinează în aceste momente „la foc automat” – până la opt milioane de doze sunt administrate zilnic, iar Asociația Medicală Indiană a sugerat guvernului să nu mai exporte până ce mai mulți oameni vor fi vaccinați în țară.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri