Indignare în Italia după ce un ministru apropiat lui Meloni a vorbit despre "înlocuire etnică"

Data actualizării: Data publicării:
Francesco Lollobrigida
Ministrul italian al agriculturii, Francesco Lollobrigida, a provocat indignare când a avertizat împotriva "înlocuirii etnice" a italienilor de către migranţi. FOTO: Profimedia Images

Ministrul italian al agriculturii, Francesco Lollobrigida, unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai premierului Giorgia Meloni, a provocat indignare când a avertizat împotriva "înlocuirii etnice" a italienilor de către migranţi.

"Nu ne putem resemna cu ideea unei înlocuiri etnice: italienii au mai puţini copii, aşa că să-i înlocuim cu alţii. Nu aceasta este calea de urmat", a declarat Francesco Lollobrigida, membru al partidului de extrema dreapta Fratelli d'Italia condus de Giorgia Meloni şi cumnat al acesteia.

Partidul Fratelli d'Italia a câştigat alegerile din 2022 cu promisiunea de a relansa rata scăzută a natalităţii din Italia şi de a reduce sosirea migranţilor prin Marea Mediterană.

Declaraţiile lui Francesco Lollobrigida, făcute în cursul unui congres la Roma, au fost criticate de partidele de opoziţie.

Elly Schlein, secretar al Partidului Democrat de centru-stânga, a condamnat "afirmaţiile respingătoare" cu "impregnate de teoria supremaţiei rasei albe". Mai mult, a remarcat ea, Francesco Lollobrigida a făcut aceste afirmaţii într-un moment în care preşedintele italian Sergio Mattarella asista la o comemorare în lagărul de concentrare nazist de la Auschwitz.

Oponenţii acuză coaliţia Giorgiei Meloni, care include Liga (extremă dreaptă) condusă de Matteo Salvini, că alimentează sentimentele anti-migranţi în Italia.

Aproximativ 32.700 de persoane au sosit pe coastele italiene în 2023, faţă de 8.400 în aceeaşi perioadă din 2022, o creştere care a determinat guvernul de coaliţie al premierului Meloni să declare săptămâna trecută starea de urgenţă pentru şase luni.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri