Indonezia are 72 de ore să găsească submarinul dispărut, înainte ca echipajul să rămână fără oxigen

Data publicării:
submarin indonezia
Submarinul KRI Nanggala 402 și echipajul său. Sursa foto: AFP PHOTO / INDONESIA MILITARY/Profimedia Images

Indonezia mai are aproximativ 72 de ore pentru a-i salva pe cei 53 de marinari aflați la bordul submarinului dispărut ieri dimineață, înainte că aceștia să rămână fără oxigen, informează BBC, care citează marina indoneziană.

Submarinul KRI Nanggala-402 a dispărut când se afla la aproximativ 100 de kilometri de insula Bali, miercuri dimineață.

Șase nave de război, un elicopter și 400 de oameni sunt implicați în operațiunea de căutare. Singapore și Malaezia au trimis nave pentru a sprijini operațiunea, iar SUA, Australia, Franța și Germania și-au oferit ajutorul.

Submarinul indonezian, de fabricație germană, efectua un exercițiu când a întrerupt comunicarea. "Cunoaștem zona, însă apa este foarte adâncă", a declarat pentru agenția AFP amiralul Julius Widjojono.

Potrivit unor informații, comunicarea s-a întrerupt după ce submarinul primise permisiunea de a coborâ la o adâncime mai mare.

Marina indoneziană a anunțat că o pată de petrol descoperită în zona unde submarinul ar fi coborât în adâncuri indică o posibilă defecțiune la rezervorul de combustibil, dar ar putea fi și un semnal transmis de echipaj.

Submarinul dispărut este unul dintre cele cinci deținute de Indonezia. A fost fabricat în Germania, în anii '70, și modernizat în Coreea de Sud, în 2012.

Acesta este primul submarin pierdut vreodată de Indonezia.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri