Sari la conținut

INFOGRAFICE. Câte rachete balistice, trupe militare și submarine deține Coreea de Nord

Euronews a creat o serie de infografice interactive privind numărul de rachete balistice, trupe militare și submarine pe care le deține la ora actuală Coreea de Nord.

640x484_bonus-missilethreatFINALgoodsize

Foto: Euronews

Ministrul de Externe nord-coreean Ri Yong-ho's a comparat cu un "lătrat de câine" ameninţările lansate de preşedintele SUA Donald Trump la adresa Coreei de Nord în discursul rostit la ONU, aceasta fiind prima reacţie a unui reprezentant al regimului de la Phenian, transmite BBC.

 

Trump a afirmat în discursul rosit la Adunarea Generală ONU că va distruge complet Coreea de Nord, dacă ameninţă SUA sau aliaţii săi.

Ri Yong-ho, a cărui declaraţie este prima reacţie oficială a Coreei de Nord, a declarat reporterilor, lângă sediul ONU din New York: "Există un proverb care spune „Câinii latră, caravana trece".

 

"Dacă a crezut că ne va surprinde cu sunetul unui lătrat de câine, atunci în mod clar visează", a continuat el.

Comentând afirmaţia lui Donald Trump care, referindu-se la liderul nord-coreean Kim Jong-un, a spus că "omul-rachetă este într-o misiune sinucigaşă pentru sine şi pentru regimul său", Ri Yong-ho a spus: "Îmi pare rău pentru consilierii săi".

 

Preşedintele american Donald Trump a atacat dur marţi, la ONU, Coreea de Nord,”un regim vicios”, ameninţând că va ”distruge în întregime” această ţară în cazul unui atac al Phenianului, relatează AFP şi The Associated Press.