Îngrijorare în UE din cauza focarului uriaș de Covid din China. Se donează cantități mari de vaccinuri și se cere testarea obligatorie

Data publicării:
testare obligatorie pentru pasagerii care vin din China
Germania solicită testarea obligatorie în toată Uniunea Europeană a pasagerilor care vin din China. Foto: Profimedia Images

Medicii din Germania cer testarea obligatorie la nivelul întregii Uniuni Europene a tuturor pasagerilor care vin din China, după ce țara se confruntă din nou cu o explozie de cazuri de coronavirus, relatează dpa, citată de Agerpres. Pe de altă parte UE oferă Chinei vaccinuri gratuite împotriva Covid-19 pentru a ajuta la reducerea focarului, a anunțat comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides, citat de Financial Times.

Este probabil ca coronavirusul să sufere mutaţii având în vedere valul de contaminări din China, a declarat Johannes Nießen, preşedintele Asociaţiei Federale a Medicilor din Serviciul de Sănătate Publică, pentru ziarele grupului media Funke. De aceea trebuie să fim pregătiţi, a mai spus el.

"Acum avem nevoie de protecţie uniformă în toată Europa. Fiecare călător din China ar trebui să fie testat cu ajutorul testelor rapide la intrarea în UE", a mai spus medicul german.

Regula ar trebui să se aplice celor care se află în călătorii de afaceri, turiştilor şi altor vizitatori, a adăugat el.

Cei care sunt testaţi pozitiv la coronavirus, ar trebui să efectueze un test PCR şi proba trebuie secvenţializată, iar pasagerii infectaţi cu coronavirus ar trebui izolaţi, a adăugat Nießen.

Comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides, le-a cerut membrilor UE să-şi revizuiască măsurile naţionale de monitorizare a virusului şi să le intensifice din nou dacă este necesar.

Comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides a anunțat că stocurile în exces de vaccinuri din țările UE vor fi donate Chinei pentru a stăpâni focarul masiv de coronavirus după ce țara și-a oprit politica de zero covid, scrie Financial Times.

„Comisarul european Kyriakides a contactat colegii săi chinezi pentru a le oferi solidaritate și sprijin, inclusiv expertiză în domeniul sănătății publice și donații de vaccinuri UE adaptate la variantele corona”, a spus unul dintre oficiali.

Între timp, mai multe ţări europene, între care Franţa, Italia şi Spania, au impus restricţii la intrarea pe teritoriile lor pentru călătorii din China sau au susţinut perspectiva unor astfel de măsuri. Maroc, chiar și-a închis granițele pentru călătorii care vin din China.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri