Înregistrările primei presupuse tentative de suicid a miliardarului Jeffrey Epstein, distruse accidental

Data publicării:
Jeffrey Epstein

Înregistrările video din timpul primei presupuse tentative de suicid a miliardarului Jeffrey Epstein au fost distruse accidental, potrivit BBC. Procurorii ameriani au declarat că închisoarea ar fi slvat din greșeală imagini dintr-o altă celulă.

Pe numele lui Epstein au fost formulate două capete de acuzare pentru trafic de minori. Miliardarul a fost găsit mort în celula sa în așteptarea procesului pentru acuzații de abuz sexual şi trafic de minori, relatează presa americană, potrivit BBC. Trupul său a fost descoperit, în luna august, într-o închisoare din New York. Potrivit surselor judiciare, Epstein s-ar fi sinucis.

Bărbatul ar fi încercat să se sinucidă pe 25 iulie, când a fost găsit în stare de înconștiență și cu răni la gât. Ulterior, acesta a fost mutat într-o altă celulă, unde a murit pe 10 august. Doi gardieni au fost acuzați că nu au verificat starea deținutului și că ar fi falsificat înregistrările video ale acelei zile pentru a-și susține nevinovăția.

Procurorii americani Jason Swegold și Maurene Comey au depus o scrisoare în care susțin că înregistrările „erau corecte din punct de vedere al datei și orei, însă imaginile surprinse erau de la un nivel diferit față de cel unde se afla celula lui Epstein”.

„Materialul solicitat nu mai există în sistemul de backup din august 2019 sau de mai devreme, ca urmare a unor erori tehnice”.

În urmă cu 11 ani, Epstein, în vârstă de 66 de ani, care avea legături cu Hollywood-ul și lumea politică din SUA, a fost condamnat la 18 luni de închisoare, după ce a pledat vinovat la acuzațiile de solicitare a serviciilor unor prostituate. Atunci, el a fost acuzat că, împreună cu asistenții săi personali, ademenea minore în locuința sa din Palm Beach, Florida, sub pretextul „masajelor”. Ulterior, acesta le viola sau agresa sexual și le plătea cu sume cuprinse între 200 și 1.000 de dolari.

Sentința i-a fost apoi redusă la 13 luni, cu un an de supraveghere judiciară. Totodată, a fost înscris în registrul național al infractorilor sexuali. În închisoare, Epstein a trăit într-o celulă privată. El putea părăsi închisoarea 12 ore pe zi, pentru a merge la birou, o situație criticată de analiștii în domeniu.

Anul trecut, cotidianul Miami Herald a publicat o anchetă potrivit căreia regimul de închisoare lejer a fost obținut în urma unei întâlniri între avocatul lui Epstein și actualul șef al Departamentului Muncii din SUA, Alexander Acosta, la momentul respectiv procuror șef în Miami. Înţelegerea ar fi fost ţinută secretă faţă de victimele acestuia.

Jeffrey Epstein, apropiat al președintelui Donald Trump

De atunci, Epstein a continuat să fie prezent în viaţa socială, fiind apropiat al unor nume precum Katie Couric, George Stephanopoulos, Chelsea Handler, Woody Allen şi prinţul Andrew al Marii Britanii.

Înainte de condamnare, Epstein era apropiat al unor celebrităţi precum Donald Trump, Bill Clinton, Chris Tucker, Kevin Spacey, Larry Summers şi Mort Zuckerman. Numărându-se printre donatorii Fundației Clinton Foundation, Epstein i-a asigurat de mai multe ori fostului preşedinte american transportul în străinătate cu avionul său privat. Iar Spacey și Tucker au folosit avionul Boeing 727 al lui Epstein pentru deplasări în interes caritabil în Africa.

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri