Însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Sunt sute de victime în rândul civililor. Rușii se îndreaptă pe tot frontul spre orașele mari

Data actualizării: Data publicării:
Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei în România
Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei în România. Foto: Digi24

Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei în România, spune că atacul Rusiei asupra țării sale este unul concertat, iar Ucraina este lovită din toate părțile. El a mai declarat ar fi deja câteva sute de victime în rândul civililor.

„Armata ucraineană e pregătită și a fost pregătită pentru un astfel de scenariu. A ripostat și ripostează în continuare. După ultimele date de la ora 13, au fost doborâte 6 avioane de luptă rusești, un număr mare de elicoptere și un număr mare de tancuri și blindate. Au fost luați inclusiv prizonieri soldați ruși. În momentul de față, atacurile sunt foarte masive. E foarte greu de a-i ține la linie, de asta am apelat la toți partenerii noștri internaționali, că să depunem toate eforturile politico-diplomatice, pentru a lupta pe două fronturi, frontul politico-diplomatic și frontul ca atare”, a spus diplomatul.

„Kievul încă nu e înconjurat, e foarte bine apărat. E un aflux mare, dar nu cel care a fost anunțat. Lumea e calmă și cel mai important e că există un avânt de patriotism în populație”, a adăugat el.

Întrebat la ce ar trebui să se aștepte Ucraina în perioada următoare, Rohovei a spus: „Aici ar trebui să se intre în creierii lui Puțin. Ne așteptăm la lucruri grave. Armata ucraineană e pregătită pentru o ripostă foarte puternică”.

În ceea ce privește numărul victimelor înregistrate până acum, oficialul a spus: „Sunt de ordinul sutelor de oameni din teritoriile care n-au fost niciodată separatiste. Civili. În rândul militarilor nu pot spune o cifră exactă. Dar sunt victime și din partea rușilor. Se îndreaptă pe tot frontul de 2.000 de kilometri pe care îl avem spre orașele mari. E o încercuire și încearcă să se ducă masiv spre orașele mari”, a adăugat el.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri