Instanța americană, neiertătoare cu inginerul Marinei SUA care a vândut informații despre navele de război cu propulsie nucleară

Data actualizării: Data publicării:
Jonathan Toebbe
Jonathan Toebbe și soția lui Diana au fost condamnați la 20 de ani de închisoare pentru spionaj. Foto: Profimedia Images

Jonathan Toebbe, inginer al Marinei americane și soția sa Diana au fost condamnați să stea după gratii 20 de ani pentru spionaj, scrie CNN. Instanța din Virginia de Vest a stabilit că cei doi au conspirat și au vândut informații clasificate legate de proiectarea navelor de război cu propulsie nucleară unei țări străine în schimbul a mii de dolari în criptomonede. Cei doi au pledat vinovați, în februarie, în speranța unor pedepse mai ușoare.


Departamentul de Justiție a anunțat că Jonathan Toebbe, în vârstă de 44 de ani și soția sa, Diana Toebbe, în vârstă de 46 de ani din Annapolis, Maryland, au fost condamnați la 20 de ani de închisoare pentru spionaj.

Cei doi soți au fost arestați la începutul lunii octombrie, fiind acuzați că au încălcat Legea energiei atomice. Potrivit Departamentului de Justiție, Jonathan Toebbe care avea acces la informații clasificate, a vândut în 2020 informații unei țări străine, rămasă încă necunoscută, apoi unui agent FBI sub acoperire, despre care credeau că este membru al unui guvern străin. În schimbul informațiilor acesta a primit în total 100.000 de dolari în criptomonede, potrivit Departamentului de Justiție.

Ancheta a scos la iveală că într-un caz Toebbe a ascuns un card de memorie într-un sandviș cu unt de arahide, iar altă dată, într-un pachet cu gumă de mestecat. Cardurile conțineau documente despre reactoarele nucleare ale submarinelor

Cuplul a pledat vinovat în februarie pentru conspirație și a sperat că un judecător federal din Virginia de Vest va semna acordurile de recunoaștere a vinovăției pentru sentințe mai mici, între 12 și 18 ani pentru Jonathan Toebbe și doar trei ani pentru soția sa, Diana. Judecătoarea Gina Groh a respins acordurile.

„Soții Toebbe au conspirat să vândă informații restricționate în materie de apărare care ar pune în pericol viața bărbaților și femeilor noștri în uniformă și securitatea Statelor Unite”, a declarat procurorul general adjunct Matthew Olsen de la Divizia de Securitate Națională a Departamentului de Justiție.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...