Instrucțiuni de funcționare în „condiții de război” pentru școlile din Krasnoiarsk. Informații dintr-un document secret ajuns în presă

Data actualizării: Data publicării:
0002d99e_medium

Administratorii școlilor din regiunea siberiană Krasnoiarsk au primit instrucțiuni pentru a fi pregătiți să funcționeze în condiții de război, transmite postul de radio Govorit Moskva, potrivit The Moscow Times.

Postul de radio prezintă un document oficial care ar fi fost oferit presei de o sursă din interiorul conducerii regionale Krasnoiarsk a Ministerului Educației Naționale din Rusia.

Oficialii din orașul siberian au confirmat pentru Govorit Moskva autenticitatea documentului care conține „instrucțiuni operaționale” în caz de „război sau în condiții de lege marțială”.

Purtătoarea de cuvânt a direcției regionale din cadrul Ministerului Educației, Nadejda Kvitkovskaia, a declarat luni pentru Govorit Moskva că, potrivit liniilor directoare primite, toate instituțiile de stat ar trebui să fie pregătite pentru mobilizare, inclusiv unitățile de învățământ.  

Școlile trebuie să fie capabile să funcționeze în „situații critice”, a adăugat purtătoarea de cuvânt, precizând că autoritățile ruse caută în prezent persoana responsabilă de scurgerea documentului în presă.

Documentul vine la o săptămână distanță de la afirmațiile făcute de liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, la o întâlnire cu mai mulți responsabili guvernamentali din sectorul industrial și cu reprezentanți din diverse companii producătoare de echipamente militare.  

La întrevedere, președintele rus le-a spus acestora să fie pregătiți să crească producția de „bunuri și servicii militare”.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri