Interzis de FIFA la Cupa Mondială, Zelenski și-a lansat mesajul de pace pe Instagram

Data actualizării: Data publicării:
președintele Ucrainei Volodimir Zelensky
Președintele ucrainean, Volodimir Zelensky, a transmis mesajul de pace înaintea finalei de la Cupa Mondială, pe contul de Instagram. Foto: Profimedia Images

''Să vedem împreună finala Campionatului Mondial! Şi să vedem împreună sfârşitul războiului!'', spune președintele Volodimir Zelenski în mesajul lansat pe contul său de Instagram unde este urmărit de aproape 17 milioane de oameni. Este mesajul pe care Zelenski a încercat să îl transmită lumii întregi înaintea finalei Campionatului Mondial de fotbal din Qatar la care se așteaptă o audiență masivă. FIFA a respins solicitarea președintelui ucrainean.

Intenția lui Zelenski a fost respinsă de FIFA care a considerat că aceasta încalcă principiul neutralităţii politice, relatează agenţia EFE.

Duminică, Zelenski, și-a transmis mesajul pe contul de instagram pe care are aproape 17 milioane de urmăritori.

''Acest Campionat Mondial demonstrează încă o dată că disputele între popoare şi ţări trebuie să se decidă într-un joc curat, nu într-un joc cu foc'', spune Zelenski, cu referire la războiul dintre ţara sa şi Rusia declanşat în februarie de aceasta din urmă.

''Când jucătorii sunt cei care concurează, ne bucurăm toţi de pace'', adaugă preşedintele Volodimir Zelenski, cerând în continuare în mesajul său ajutor pentru restabilirea păcii în Ucraina.

''Să vedem împreună finala Campionatului Mondial! Şi să vedem împreună sfârşitul războiului!'', îşi încheie el mesajul pe care ar fi dorit să-l transmită în direct înaintea începerii finalei Argentina-Franţa, într-un moment de audienţă masivă în toată lumea.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri